Skip to main content

ice skating!!!

assalamualaikum wrb.
macam mana hari-hari anda? semoga hari-hari yang telah dan bakal anda lalui akan dirahmati Allah. insha Allah.

untuk post aku kali ni, aku nak cerita pengalaman pertama aku bermain ice skating!
hahaha... best! tu je yang boleh aku katakan. tapi yang kurang best nye, habis sakit-sakit badan ni sebab banyak kali jatuh... huhu,,

tempat yang aku pergi ni macam satu taman tema, namanya Sokolniki Park ( metro station sokolniki-merah). huhu. terima kasih bnyk2 kwn aku yang introduce tempat yang sangat2 cantik ni. bayaran dia hanya 250 RUB @ RM 25 je bagi yang tiada kasut skate tu. tapi, yang dah ada masuk free je. menarik tak? hahaha...

masa aku pergi ni, suhunya dalam -20 darjah celcius. sejuk gilerr,,,! hahaha. tapi masa main tu tak la rasa sangat sejuk tu. tapi lepas main, jangan cerita la, memang sejuk sangat2 sampai rasa sakit tangan dan muka. fuhh! huhu.

nak tengok gambar? nah, sedikit gambar untuk tontonan korang.. :)

JOM BER"ICE SAKTING" HEHEHE.. ^_^




MEMANASKAN BADAN SESUDAH BER"SKATE"




KAMI BEREMPAT SUDAH, ANDA BILA LAGI? HUHU




"COVER" SELEPAS JATUH.. =P




konklusinya, banyak juga yang aku pelajari. bukan sahaja bersuka ria. tapi aku belajar untuk bangun kembali setelah jatuh. kata orang, jika kita tidak merasai pahitnya jatuh itu, kita juga tidak merasai manisnya kejayaan... so, dalam hidup ini, kegagalan atau kejatuhan itu merupakan satu pengajaran buat kita untuk terus bangun dan menggapai kejayaan. betul kan?

p/s: huhu.. buat mok sdare aku, cuya, tak rasa nak try ke? hehehehe

ok.. sehingga jumpa di lain entry.

assalamualaikum wrb...

SALAM SERIBU KALI SAYANG DARI BUMI MOSCOW!


jom like fan page FB  : 

Comments

  1. "haihhhh..... baby... cepat la besor... abg apik dah ajak pegi main ice skating... lalalalalal" - Cuya berkata sambil mengusap-usap perutnya :)

    ReplyDelete
  2. btul3.. baby, cpt la besor.. huhuhu....

    ReplyDelete

Post a Comment

tinggalkan pesanan

Popular posts from this blog

teks syarahan: kemantapan akidah melahirkan modal insan cemerlang

Bismillahirrahmanirrahim… ( Selawat ) Ribuan terima kasih saudara/saudari pengerusi majlis. Barisan panel hakim yang sentiasa tegak berpaksikan kebenaran, Serta muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah sekalian. Assalamualaikum wrb
Kemantapan akidah melahirkan modal insan cemerlang, wahana hebat, tajuk syarahan saya pada hari ini. Sebelum kata demi kata disusun rapi, sebelum ayat demi ayat dilontarkan, izinkan saya melakukan sedikit pendefinisian tajuk ideologi saya ini. Kemantapan boleh diistilahkan sebagai keadaan yang mantap atau stabil. Manakala akidah beerti kepercayaan dan keyakinan yang betul serta sahih yang bertapak di dasar hati tentang Allah dan Rasul. Seterusnya istilah melahirkan boleh ditafsir sebagai mengadakan atau mewujudkan. Frasa modal insan membawa erti modal yang ada pada seseorang insan, seperti ilmu pengetahuan, dan kekuatan mental, fizikal serta rohani. manakala Cemerlang pula menurut kamus dewan membawa maksud menyerlah atau menonjol. Konklusinya, kemantapan akida…

esei: negeri bersih, rakyat sihat

Hadis baginda Rasulullah s.a.w. bermaksud, amat jelas kepada kita semua. Ia secara langsung menekankan tentang peri pentingnya kebersihan itu dalam kehidupan seorang muslim dengan meletakannya sebagai sebahagian daripada imannya. (riwayat Ahmad, Muslim, al-Tirmidhi dan Ibn Majah)
Potongan hadis di atas jelas menggambarkan bahawa agama Islam amat menekankan aspek kebersihan. Malah, semua agama di dunia ini juga amat menekankan aspek kebersihan dalam kehidupan beragama. Ini jelas menunjukkan bahawa kebersihan amat penting dalam kehidupan seharian kerana kebersihan merupakan pemangkin kepada kesihatan manusia. Bertunjangkan kepada perkara tersebut, langkah sederap telah diambil oleh pihak Kerajaan Negeri Terengganu bagi memastikan semua rakyat di negeri bertuah ini sihat disamping persekitarannya yang bersih. Negeri Bersih Rakyat Sihat. Menyelusuri bait kata “Negeri Bersih, Rakyat Sihat” pelbagai perspektif mahupun lontaran idea dapat kita berikan. Hasrat murni pihak kerjaan negeri dibawa…

Pelukis Jalanan

Tajuk:Pelukis Jalanan
Penulis:Teme Abdullah
Penerbit: IMAN Publications
Genre: Perkongsian Pengalaman, travelog serta motivasi.

Sinopsis dari buku:

Kisah si pelukis jalanan.
-Dapat biasiswa ke luar negara
-Terkandas di A-Level
-Sambung belajar di UK dengan biaya sendiri
-Kerja di fast food restaurant untuk servive
-Bank account balance = 0.00
-Ditikam belakang oleh rakan sekelas
-Sebulan makan nasi+telur+garam
-Mula melukis di jalanan
-Lukisan mula menempah nama di Instagram
-Dikenali sebagai Teme, si Pelukis Jalanan

***
"Jika diberi peluang berpatah balik masa, perbetulkan semuanya, mengelak kegagalan berlaku, dan hidup dengan selesa, aku akan memilih untuk tidak lakukannya. Kerana pengalaman inilah anugerah bernilai Allah kepada aku." -Teme Abdullah

Ulasan:

Teme. Apakah itu? Nama yang pada mulanya amat janggal bagi aku namun setelah membelek mukabuku (facebook) milik beliau, aku kagum dengan lukisan-lukisan beliau. Unik dan cantik. Ketika di Mosko lagi aku menyimpan hasrat untuk mendapatkan …