Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

Allah tahu

assalamualaikum wrh...


Alhamdulillah, Allah masih menguatkan jari jemari aku serta minda ini untuk berkongsi sesuatu kepada semua walau diri ini sedang diuji oleh-Nya. namun, aku merasakan ianya perlu disharekan kepada semua agar manfaatnya boleh kita sampaikan kepada manusia yang lain. insha Allah.

ketika ini, diri aku sedang diuji oleh Allah dengan kegagalan. kegagalan disamping semua orang sedang bahagia mengecapi kejayaan. ya, kadang kala diri ini terasa lemah dan down. namun, apabila diingatkan doa yang dibaca setiap kali solat, "ya Allah, tingkatkanlah iman aku, berikanlah aku kekuatan...". aku pasrah dan redha.... "tidak dikatakan seseorang itu beriman selagi mereka tidakk diuji".

"Puncak keakraban seseorang hamba dengan Tuhannya ialah apabila dia diuji, dia merasa bahagia.
Kerana dia tahu, semakin kuat Allah mengujinya, itulah tanda Allah mengambil berat dan cinta kepadanya. Tanpa ujian, hidupnya terasa hambar, tawar tanpa cinta. Allahu, Allahu. Ajarlah …

exam mood

assalamualaikum wrh.
apa khabar iman kita ye kali ni? harap2 sihat, kuat dan cergas semua. amiinnn..


pertamanya, maaf la. tak berapa nak sempat untuk update dan menulis entry terbaru sebab dalam exam mood sekarang ni (tengok tajuk entry la.. hehe ^_^). tapi insha Allah, akan terus menulis dan berkongsi ilmu dengan korang lepas je exam nanti ye.

insha Allah, aku/saya/ana akan mula exam pada 15hb januari nanti and habis 24hb januari. doakan ye... *buat muke tak malu ni. hehe.

btw, sesape y same mood dgn aku skrg ni, aku nak share sumthing la. ini yang aku terapkan dalam hati dan mungkin juga boleh diguna pakai oleh sesape y rase nak gune jugak ye.. hoho.



"JASAD YANG MENJAWAB PEPERIKSAAN INI ADALAH MILIK-MU ALLAH,
JASAD YANG MENILAI PEPERIKSAAN AKU INI ADALAH JUGA MILIK-MU ALLAH, KEPUTUSAN YANG AKAN AKU TERIMA ITU JUGA ADALAH MILIK-MU ALLAH, OLEH ITU, WAHAI TUHAN YANG MAHA PENYAYANG LAGI MAHA PEMURAH, ANUGERAHKANLAH AKU SEBAIK-BAIK KEPUTUSAN DAN KEJAYAAN..."

ameennn. ok. adiossss..…