Skip to main content

keputusan spm 2010

assalamualaikum semua...

kpd semua calon2 spm 2010, keputusan spm akan keluar pada 23 Mac 2011 ini.(http://www.nst.com.my/nst/articles/3ef33/Article)

huh.. berdebar perasaan nih.. kate org, mkn x kenyang, tidur x lena, mandi x basah.. begitu lar perasaan sy mase ni.. nak buat ape2 keje pun rasa mcm x kene. x boleh tidur.. asyik duk pikir  fasal 'result' ni. ape lar result sy yer?? just wait n c.. hopefully it will great! amin..

to all my beloved friends, i wish you all best of luck. same2 kite tunggu dgn penuh kesabaran dan debaran..ape2 pon result kite nanti, kite kena yakin bahawa itulah y terbaik buat kite. sesungguhnya Allah itu Maha Mengetahui. Dia tahu apa yang terbaik buat kite. 


Bismillahirahmanirahim...
Ya Allah, ampunilah dosa2 kedua ibu bapa kami,guru-guru kami, sahabat2 kami dan semua muslimin serta muslimat di seluruh pelosok dunia,Ya rabbi, sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa dan Maha Mengetahui, segala yang berlaku di langit dan di bumi adalah dalam ketentuan Engkau. Ya Rahman Ya Rahim, Engkau berikanlah sebaik-baik kesudahan kepada aku dan sahabat-sahabatku yang lain. ya Allah, kami redha ape jua keputusan nanti. tetapi, kami berharap Engkau tentukanlah kepada kami keputusan spm yang cemerlang iaitu semua A+. kerana semuanya dalam pengetahuan-Mu Ya Allah... Ya fattahu Ya 'Alim, jadikanlah kami insan yang akan cemerlang di dunia ini dan juga cemerlang di akhirat sana. golongkanlah kami dalam golongan-golongan yang beriman kepada-Mu. sesungguhnya kepada Engkau kami memohon, kepada Engkau kami berharap dan kepada Engkau kami meminta pertolongan. Ya Allah!!.. dengarlah doa kami...terimalah doa kami...dan perkenankanlah doa kami ini.. amin.. ya rabbal 'alamin...

ok.. that's all..
sekian
wassalamualaikum wrb

Comments

Popular posts from this blog

teks syarahan: kemantapan akidah melahirkan modal insan cemerlang

Bismillahirrahmanirrahim… ( Selawat ) Ribuan terima kasih saudara/saudari pengerusi majlis. Barisan panel hakim yang sentiasa tegak berpaksikan kebenaran, Serta muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah sekalian. Assalamualaikum wrb
Kemantapan akidah melahirkan modal insan cemerlang, wahana hebat, tajuk syarahan saya pada hari ini. Sebelum kata demi kata disusun rapi, sebelum ayat demi ayat dilontarkan, izinkan saya melakukan sedikit pendefinisian tajuk ideologi saya ini. Kemantapan boleh diistilahkan sebagai keadaan yang mantap atau stabil. Manakala akidah beerti kepercayaan dan keyakinan yang betul serta sahih yang bertapak di dasar hati tentang Allah dan Rasul. Seterusnya istilah melahirkan boleh ditafsir sebagai mengadakan atau mewujudkan. Frasa modal insan membawa erti modal yang ada pada seseorang insan, seperti ilmu pengetahuan, dan kekuatan mental, fizikal serta rohani. manakala Cemerlang pula menurut kamus dewan membawa maksud menyerlah atau menonjol. Konklusinya, kemantapan akida…

esei: negeri bersih, rakyat sihat

Hadis baginda Rasulullah s.a.w. bermaksud, amat jelas kepada kita semua. Ia secara langsung menekankan tentang peri pentingnya kebersihan itu dalam kehidupan seorang muslim dengan meletakannya sebagai sebahagian daripada imannya. (riwayat Ahmad, Muslim, al-Tirmidhi dan Ibn Majah)
Potongan hadis di atas jelas menggambarkan bahawa agama Islam amat menekankan aspek kebersihan. Malah, semua agama di dunia ini juga amat menekankan aspek kebersihan dalam kehidupan beragama. Ini jelas menunjukkan bahawa kebersihan amat penting dalam kehidupan seharian kerana kebersihan merupakan pemangkin kepada kesihatan manusia. Bertunjangkan kepada perkara tersebut, langkah sederap telah diambil oleh pihak Kerajaan Negeri Terengganu bagi memastikan semua rakyat di negeri bertuah ini sihat disamping persekitarannya yang bersih. Negeri Bersih Rakyat Sihat. Menyelusuri bait kata “Negeri Bersih, Rakyat Sihat” pelbagai perspektif mahupun lontaran idea dapat kita berikan. Hasrat murni pihak kerjaan negeri dibawa…

Travelog Musafir, Turki : Sultan Muhammad Al Fateh, ikon untuk pemuda

Assalamualaikum wrh.
Bagaimana si 'Iman' kita hari ini? Semoga ianya terus ampuh dan utuh, insha Allah.


Untuk entry kali ni, aku ingin kongsikan pengalaman menjejakkan kaki ke makam salah seorang hamba Allah yang pernah disebut dalam hadis Nabi SAW. Beliau tidak pernah bertentang mata dengan Rasulullah namun  Rasulullah menyebutnya dalam satu hadis.

Sabda Rasulullah SAW ketika menggali parit dalam peperangan Khandaq, "...Konstantinopel (kini Istanbul) akan jatuh ke tangan tentera Islam. Rajanya adalah sebaik-baik raja, tenteranya adalah sebaik-baik tentera..." (Hadis riwayat Imam Ahmad)

Hebatkan beliau? Siapa beliau ini?

Beliau merupakan Sultan Mehmet bin Sultan Murat atau lebih sinonim dengan gelaran "al-Fateh".
Beliau perupakan seorang rijal (pemuda) yang sangat hebat kerana pada usia 21 tahun beliau telah berjaya menawan Kota Kontantinopel (kini Istabul) dan membentuk kerajaan islam. Hebat. Makam beliau terletak di Masjid Fateh, Istanbul.

Tetapi apakah …